Žádné produkty
Upozornění:
Do dárkového balení lze zabalit pouze jeden dárek.
Bankovním převodem | zdarma |
Platební kartou | zdarma |
Dobírka | 30 Kč |
Zásilkovna | 45 Kč |
Kurýrní služba - DPD nebo PPL | 85 Kč |
ČP - Balík do ruky | 115 Kč |
ČP - Balík do Balíkovny | 65 Kč |
Osobní odběr Shipmall (Týnistě nad Orlicí) | zdarma |
Kdo to má rád ostré, má se na co těšit. Chilli papričky hezky srovnané do praktického dřevěného stojánku, ve kterém se nachází hned 12 druhů mletých chilli pochoutek. Pokud milujete vy nebo vaši blízcí ostřejší jídla, pak vězte, že tato sada chilli koření je to pravé ořechové. Dokonale zpestří chuť pokrmu, a ještě si ji můžete vystavit hezky do poličky. Nezapomínejte, že ostrá jídla jsou i zdravá. Ale samozřejmě nic se nemá přehánět. Všeho s mírou a dobrou chuť.
Tento produkt není na skladě
799 Kč
Královna všech chilli papriček, oficiálně nejpálivější na světě. S pálivostí dosahující až 2,200,000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Kromě spalujícího žáru nabízí také nečekaně sladkou a ovocnou chuť. Skvěle chutná v masových a luštěninových pokrmech, omáčkách nebo polévkách. |
Trinidad Scorpion Moruga prášek 10 g S více než 2,000,000 SHU je v současnosti uznanou druhou nejpálivější papričkou na světě. Má květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Charakteristická je pro svou dlouhotrvající hřejivost, která se navíc postupně rozvíjí. Doporučujeme proto dávkovat opatrně.
|
Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).
|
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
|
Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší.
|
Chilli papričky jsou velmi ostré, velké asi 1–2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000–100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů.
|
Chipotle nebo také Chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.
|
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky),ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
|
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky),ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
|
Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně-sladkou chuť, s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko. |
Pasilla chilli nebo také Negro chilli je sušená forma chilli papriček Chilaca, rodu Capsicum Annuum. Pocházejí z Mexica, kde jeho název znamená "malá hrozinka" a jsou důležitou součástí místní kuchyně. Spolu s papričkami Ancho a Mulato tvoří tzv. "Svatou trojici" (Holly trinity) chilli papriček, které se používají k přípravě tradiční mole omáčky.
|
Paprička Kashmiri vás zaujme především svou jasně rudou barvou, pro kterou je vysoce žádaná. Pochází z Indie a má mírnější pálivostí okolo 5,000 - 10,000 SHU. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7-10 cm se špičatým koncem. V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny.. |